Konigin Máxima opent vernieuwde Museum Hindeloopen
Hare Majesteit Koningin Máxima opent dinsdagmiddag 18 juni het vernieuwde Museum Hindeloopen. Het museum dat sinds 1919 is gehuisvest in het voormalige stadhuis van Hindeloopen, is geheel gerenoveerd en uitgebreid met een bezoekerscentrum. 

In het museum staat de Hindelooper cultuur centraal, gestoeld op handelsgeest en vakkennis, die wordt uitgedragen in de typische kleurrijke schilderkunst en stoffen.

Koningin Máxima opent het nieuwe museum en maakt een rondgang door het bezoekerscentrum en langs de collectie. Daarbij spreekt zij met medewerkers en met betrokkenen die de uitbreiding van het historische pand mogelijk hebben gemaakt.   
 
De Friese stad Hindeloopen aan de voormalige Zuiderzee heeft door de handel met Noord-Europese landen een eigen cultuur ontwikkeld. Museum Hindeloopen toont die cultuur, door een reis met  een Hindelooper scheepstype naar Sint-Petersburg, bonte klederdracht en kleurig beschilderde meubels met specifieke patronen van krullen, bloemen en bladeren. In het museum is ook aandacht voor de eigen streektaal, ontstaan door de handel. Hindeloopen is gewaardeerd met het werelderfgoed label van UNESCO.

Website Museum Hindeloopen