Torenrondleidingen in de zomer

Tijdens de zomermaanden juli en augustus heb je de unieke kans om een rondleiding te boeken op de torenzolder van het raadshuis in Bolsward. Deze rondleidingen worden begeleid door bouwkundig opzichter Siepie Wijbenga, die vanuit de gemeente Súdwest-Fryslân nauw betrokken was bij het opstellen van de plannen en de uitvoering van de restauratie van de toren.

Siepie Wijbenga zal tijdens de rondleiding uitgebreid vertellen over de rijke geschiedenis van het raadhuis. Hij zal specifiek ingaan op de bouw van het gebouw en de recente restauratie en herbestemming die in 2020 en 2021 hebben plaatsgevonden. Daarnaast biedt de rondleiding de mogelijkheid om het torenplateau aan de onderzijde van de toren te bezichtigen. Hier krijg je een goed beeld van de schade die door de Bonte Knaagkever was aangericht en van de ingrijpende restauratiewerkzaamheden die zijn uitgevoerd om de toren weer in oude glorie te herstellen.

Per rondleiding is er plaats voor maximaal 15 personen, dus wees er snel bij om je plekje te reserveren. De rondleidingen vinden plaats op de volgende data:

  • Zaterdag 13 juli om 14:00 uur

  • Zaterdag 27 juli om 10:30 uur

  • Zaterdag 3 augustus om 14:00 uur

  • Dinsdag 6 augustus om 14:00 uur

  • Zaterdag 31 augustus om 14:00 uur

De kosten voor de rondleiding bedragen € 7,95 per persoon. Aanmelden kan eenvoudig via onderstaande link. Mis deze kans niet om meer te leren over de fascinerende geschiedenis en restauratie van de toren van het raadshuis in Bolsward!

Meld je hier aan!